current views are: 1

7 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση12:20

Τέσσερις ιερείς οι κλέφτες της χείρας του Αγίου Χαράλαμπου (φωτό)

Τέσσερις ιερείς από την Ρουμανία και ένας ομοεθνής νεαρός τους που τους βοήθησε είναι οι δράστες της κλοπής του Λειψάνου της χείρας του Αγίου Χαράλαμπου, ενός από τα Ιερότερα Κειμήλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

Δημοσίευση 12:20’
αρθρο-newpost

Τέσσερις ιερείς από την Ρουμανία και ένας ομοεθνής νεαρός τους που τους βοήθησε είναι οι δράστες της κλοπής του Λειψάνου της χείρας του Αγίου Χαράλαμπου, ενός από τα Ιερότερα Κειμήλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

Τέσσερις ιερείς από την Ρουμανία και ένας ομοεθνής νεαρός τους που τους βοήθησε είναι οι δράστες της κλοπής του Λειψάνου της χείρας του Αγίου Χαράλαμπου, ενός από τα Ιερότερα Κειμήλια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι, από όπου λίγο αργότερα είχαν αρπάξει το Ιερό Λείψανο, το οποίο φοβούμενοι τον έλεγχο έκρυψαν σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή, πλησίον της Μονής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην περιοχή των Καλαβρύτων, τους τέσσερις Ρουμάνους ιερείς (ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών) και ακόμα έναν Ρουμάνο, 26 χρόνων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιερείς και ο συνεργός τους, επισκέφτηκαν με τουριστικό λεωφορείο την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, ως μέλη γκρουπ προσκυνητών, που αποτελούνταν από συνολικά πενήντα έξι ομοεθνείς τους.

Κατά την ξενάγησή τους στο μοναστήρι και συγκεκριμένα, στον χώρο όπου εκτίθενται τα Ιερά Λείψανα, ο 21χρονος ιερέας εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του απασχολούσαν σκόπιμα τον υπεύθυνο της Ιεράς Μονής, με την χρήση ενός νυχοκόπτη, παραβίασε την προθήκη, όπου φυλασσόταν το Ιερό Λείψανο της αριστερής Χείρας του Αγίου Χαραλάμπου και το αφαίρεσε.

Ευτυχώς, η κλοπή έγινε άμεσα αντιληπτή από τους μοναχούς, που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενημερώνοντας ότι τελευταίοι επισκέφθηκαν την Μονή οι Ρουμάνοι προσκυνητές.

Αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και του Αιγίου  (Άμεση Δράση, Ασφάλεια, ΟΠΚΕ, Τροχαία), με αποτέλεσμα να εντοπιστούν τόσο το Ιερό Λείψανο  στο σημείο που είχε «εγκαταλειφθεί», όσο και το λεωφορείο με τους προσκυνητές, μεταξύ των οποίων και οι ιερωμένοι κλέφτες με τον συνεργό τους, οι οποίοι πλέον είναι αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα Καλαβρύτων.

Το Ιερό Λείψανο θα αποδοθεί σήμερα από τους αστυνομικούς, στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.


σχετικα αρθρα