Βρέθηκαν κλεμμένα αρχαία από την oικία Τραυλού


Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού μεγάλη κλοπή αρχαίων αντικειμένων που είχε γίνει στις 15 Απριλίου 2011 από την οικία Τραυλού στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Μετά από επιχείρηση που έγινε το απόγευμα στο Ζεφύρι συνελήφθησαν δύο Ρομά οι οποίοι κατείχαν τα αρχαία αντικείμενα κι αυτή την ώρα ανακρίνονται στην Ασφάλεια Αττικής.

Η κλοπή είχε γίνει τις βραδινές ώρες της 15ης Απριλίου από άγνωστους οι οποίοι μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο χωρίς να τους αντιληφθεί ο φύλακας και αφαίρεσαν πάνω από 50 αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Μετά από έρευνες η αστυνομία έφτασε μέχρι τον οικισμό των Ρομά στο Ζεφύρι όπου οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν τα αρχαία.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τους δύο Ρομά, οι οποίοι τα κατείχαν και θεωρείται βέβαιο ότι είναι και αυτοί που τα έκλεψαν, και μαζί με υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Το απόγευμα κλείστηκε ραντεβού για την ανταλλαγή και εκεί συνελήφθησαν οι δράστες ενώ βρέθηκαν όλα τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο