Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος της άτυχης Μαρίας Νταλιάνη που εντοπίστηκε νεκρή στον φωταγωγό του σπιτιού της στο Παγκράτι και ο θανατός της αποτελεί μυστήριο τόσο για το περιβάλλον της όσο και για την αστυνομία. 

Ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις σε συνδυασμό με τα στοιχεία της προανάκρισης προσανατολίζουν τις έρευνες στο πεδίο της αυτοκτονίας καθότι τόσο η ιατροδικαστική εξέταση όσο και οι καταθέσεις των φίλων της δεν φαίνεται να στηρίζουν θερμά άλλο σενάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εικόνα της ιατροδικαστικής εξέτασης είναι ότι ο θάνατος της άτυχης Μαρίας δεν ήταν ακαριαίος. Δεν έχουν εντοπιστεί  όμως στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια καθώς τα υγρά του πτώματος εντοπίστηκαν μόνο στο σημείο θανάτου της και δεν υπάρχουν ίχνη πάλης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το προανακριτικό υλικό και τα όσα δήλωσαν οι φίλες της εκτιμούν ότι η ερωτική απογοήτευση που είχε το άτυχο κορίτσι από τον 23χρονο πρώην σύντροφό της που την χώρισε για άλλη κοπέλα ήταν καθοριστικής σημασίας για όσα συνέβησαν. 

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες συνεχίζονται και τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι ανοιχτά καθώς οι ερευνάται σε βάθος το περιβάλλον της, ενώ έχει γίνει άρση απορρήτου στο κινητό της Μαρίας το οποίο και είχε μαζί της την τελευταία μέρα.