Με ένταση έκλεισε για άλλη μια φορά η δίκη για τη Χρυσή Αυγή. Η ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον μάρτυρα, φίλο του Παύλου Φύσσα, Παύλο Σεϊρλή, από την υπεράσπιση του δολοφόνου του 34χρονου μουσικού, Γιώργου Ρουμπακιά. Η υπεράσπιση υπέβαλε πολλές ερωτήσεις, επιχειρώντας να αποδομήσει σημεία της κατάθεσης του μάρτυρα ως προς το αν αναγνώρισε ή όχι τον δράστη της δολοφονίας.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης και πριν προλάβει να διατυπώσει αυτό που ήθελε, παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, αποκαλώντας τον συνάδελφό του «καραγκιόζη».

Ο χαρακτηρισμός αυτός πυροδότησε μεγάλη ένταση από την πλευρά της πολιτικής αγωγής που φώναξε προς τους συνηγόρους των κατηγορουμένων «να το πείτε, δεν είστε μόνο φασίστες, είστε και άνανδροι».

Νωρίτερα, η πρόεδρος ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις του μηνός Νοεμβρίου που θα είναι στις 4, 6, 10, 12, 18, 19, 24 και 25. Η πρόεδρος είπε επίσης ότι η έδρα θα ζητήσει από τους προϊσταμένους του Εφετείου να αποδεσμευτούν τα μέλη του δικαστηρίου από άλλες δίκες που έχουν κληρωθεί ώστε το δικαστήριο να μπορεί να συνεδριάζει κάθε μέρα – ακόμη και τα Σάββατα.

Στο δικαστήριο προκλήθηκε επίσης ένταση όταν, με αφορμή αυτή την ανακοίνωση της προέδρου, συνήγοροι διαμαρτυρήθηκαν ότι έχουν και άλλες υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν αφού η δίκη εξακολουθεί να διεξάγεται στον Κορυδαλλό και όχι στο Εφετείο. Με αφορμή μάλιστα την υπόθεση του «Noor 1» που μεταφέρθηκε από τον Πειραιά στην ειδική αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για εμπαιγμό προς το δικαστήριο και προς τους συνηγόρους καθώς η παρούσα δίκη δεν φεύγει από τον Κορυδαλλό.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.