Σε κινητοποιήσεις προχωρούν λιμενεργάτες, φορείς και ο δήμος Δραπετσώνας κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανλιμενική απεργία  με συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έχει κηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη ωραρίου έως 10.30 το πρωί και παραστάσεις σε όλες τις Διοικήσεις των Οργανισμών.

Επίσης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, πραγματοποιεί Παμπειραϊκή Συγκέντρωση στις 11:00 στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας με πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο χώρο των λιπασμάτων.

Στις κινητοποιήσεις του δήμου θα συμμετέχει η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ αλλά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδα (ΟΜΥΛΕ).

Χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού, είπε ότι η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τη μνημονιακή συμφωνία με πρώτη τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την πώληση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και εν συνεχεία και του ΟΛΘ, με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το λιμάνι του Πειραιά εντός Οκτωβρίου.