Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό σε καταυλισμό προσφύγων στη Μυτιλήνη που κλωτσά μετανάστες

Τις φωτογραφίες «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό του Facebook ο Saverio Serravezza και προέρχονται από τον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας. Μάλιστα, το περιστατικό συνέβη την ημέρα επίσκεψης στη Λέσβο του πρωθυπουργού και του αυστριακού καγκελαρίου. 

Σύμφωνα με τον Saverio Serravezza, στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας φιλοξενούνται Αφγανοί, Ιρακινοί και άλλων εθνικοτήτων, αφού οι Σύροι βρίσκονται στο Καρά Τεπέ, τον καταυλισμό που επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βέρνερ Φάιμαν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τόνισε ότι «οι πράξεις που στρέφονται απρόκλητα σε άλλο πολίτη καταδικάζονται απερίφραστα».

«Προσπαθώ με αντικειμενικότητα να προσεγγίσω αυτό που βλέπω. Μπορεί να πρόκειται για απρόκλητη επίθεση ενός αστυνομικού, αλλά μπορεί η αποτύπωση της στιγμής να μην δείχνει μια επίθεση που μπορεί να δέχτηκε ο αστυνομικός. Να δούμε το πριν, το μετά και το γιατί», πρόσθεσε.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο Saverio Serravezza γράφει ότι ο καταυλισμός προσφύγων που επισκέφθηκε ο Τσίπρας με τον Φάιμαν ήταν καθαρός, περιποιημένος, τα παιδιά έπαιζαν, η ταυτοποίηση γινόταν σε μόλις δυο ώρες, είχαν νερό, φαγητό και WIFI.