Χωρίς ρεύμα είναι εδώ και δύο ημέρες τα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) στα Χανιά, καθώς η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση λόγω των οφειλών που ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των δαπανών για την ηλεκτροδότηση όλων των εγκαταστάσεων του Οργανισμού στην Κρήτη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Λευτέρης Κοπάσης, στο αίτημα ο Οργανισμός αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκχωρήσει στη ΔΕΗ το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει για να καλυφθεί η οφειλή. Μέχρι να συμβεί αυτό, ο ΟΑΚ αιτείται διακανονισμό, ώστε να γίνει πληρωμή του χρέους σε 70 δόσεις των 50.000 ευρώ εκάστη.

Σύμφωνα με το flashnews.gr ενώ ο ΟΑΚ τα δύο τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκε με την λειτουργία των ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη, το ίδιο χρονικό διάστημα, το Υπoυργείο Υποδομών, δεν έχει καταβάλει στον Οργανισμό ούτε ευρώ από την επιχορήγηση που προβλέπεται.

Υπενθυμίζεται πως το 2013 (πριν την συγχώνευση των ΟΑΔΥΚ-ΟΑΝΑΚ στον ΟΑΚ) η επιχορήγηση που είχε δοθεί ήταν περίπου 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα η διοίκηση του ΟΑΚ υπέβαλε αίτημα προς τη ΔΕΗ για επανασύνδεση του ρεύματος.

Την ίδια ώρα, οι οφειλές των πελατών του κυμαίνονται μεταξύ 3 - 4 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 60% αφορά σε τρέχοντες λογαριασμούς που αναμένεται να εισπραχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.