Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, στο Ξενοδοχείο HolidayInn (Μοναστηρίου 8, Θεσσαλονίκη) και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθεί η 5η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικτύου «Ελένη Σκούρα» για την ενθάρρυνση και ενίσχυση της ίσης συμμετοχής των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η Ολομέλεια του Δικτύου διοργανώνεται από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής».

Η Ολομέλεια θα έχει ως κεντρικό θέμα την κατά φύλο αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος. Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΙ, κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου, ενώ εισήγηση θα κάνει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΘ, Λίνα Παπαδοπούλου. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις: η κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Έλενα Ράπτη, βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατία, η κ. Μαρία Λικουριώτη από το ΠΑΣΟΚ, η κ. Νιόβη Παυλίδου από το «Το Ποτάμι» και η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης και βουλεύτρια των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης

*Το Δίκτυο «Ελένη Σκούρα» ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής. Αποτελεί μόνιμο μηχανισμό ανταλλαγής απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης για ζητήματα που αφορούν στην ίση συμμετοχή των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και στην ισότιμη αντιπροσώπευση των γυναικών σε όργανα, θέσεις και διαδικασίες εξουσίας.