Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 τα ξημερώματα σήμερα, ενόψει του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Δρόμου, που θα γίνει απόψε στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18.45 από την Πλατεία Αριστοτέλους και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο. Ο δε Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος, μήκους 5 χλμ., θα ξεκινήσει ώρα 21.15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου με Γ΄ Σεπτεμβρίου) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, τα μέτρα, που έχουν σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των διαδρομών και την ασφάλεια των δρομέων, τέθηκαν σε ισχύ ήδη από τα ξημερώματα, με την απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου. Από τις 15.00΄ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

- Στην Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου Β΄, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου, στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Πολυτεχνείου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, καθώς και στο τμήμα της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα εως την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.- Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

- Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται. Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περί την 23.00 ώρα.