Σε 24ωρη απεργία έχει προχωρήσει σήμερα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους 14 συναδέλφους τους που διώκονται για τη μεγάλη απεργία κατά της διαθεσιμότητας, που διήρκεσε 3,5 μήνες το 2013.

Μάλιστα, συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα, έξω από τα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι συμπαραστέκονται σε δεκατέσσερις συναδέλφους τους, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν σήμερα για την απεργία που είχε προκηρυχθεί κατά της διαθεσιμότητας το Νοέμβριο του 2013.

 Στη συγκέντρωση συμμετέχουν, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους των δύο ιδρυμάτων, και εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, μέλη ΔΕΠ από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, αλλά και από πανεπιστήμια της περιφέρειας, καθώς επίσης και φοιτητές.

Το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει καταχρηστικές τις διώξεις των 14 υπαλλήλων του Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου τριμήνου του 2013.

«Με τη ρύθμιση του Νόμου 4325/15 του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγνωρίστηκε και δικαιώθηκε ο αγώνας των εργαζομένων και οι διοικητικοί υπάλληλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.