Στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία επίσης ανακοίνωσε άμεση καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, η κ. Φωτίου επεσήμανε πως  τα οικογενειακά επιδόματα θα πιστωθούν σε 635.000 δικαιούχους όταν αποδεσμευτούν τα χρήματα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, εάν υπάρχουν τα χρήματα, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ θα δοθούν και πριν τις 16 Οκτωβρίου.  

Για το επίδομα στέγης η υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση το «βλέπει» σε μακρόχρονη διάρκεια:

Το πρόβλημα της στέγης είναι ένα θέμα που συζητάει η κυβέρνηση με τους θεσμούς. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν αρκεί εάν δεν υπάρχει επιδότηση στέγης. (…) Δεν μπορεί σήμερα οι ιδιοκτήτες σήμερα να παραπονούνται για τον ΕΦΝΙΑ και να θέλουν να έχουν τα σπίτια τους κλειστά ή να αρνούνται να θέλουν να κάνουν τα συμβόλαια αυτά με τους ανθρώπους για τους οποίους εμείς εγγυόμαστε για το ενοίκιο τους. 

Για την κάρτα σίτισης ή και τα αναδρομικά είπε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και μέσα στο 2016 ώστε να δοθούν σταδιακά τα χρήματα στις κάρτες, ενώ στις 24 Οκτωβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα.