Αύξηση της τιμής στο απλό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το εισιτήριο επρόκειτο να αυξηθεί ούτως ή άλλως κατά 10%, διότι όπως είπε ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Αυτό που μελετάει το υπουργείο κατά τον κ. Σπίρτζη είναι να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το από εισιτήριο που χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι, ώστε «να μπορέσει να κρατήσει χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα Μέσα Μεταφοράς».

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και των περιφερειακών αεροδρομίων που προβλέπονται μέσα στη συμφωνία «δεν μας βρίσκουν σύμφωνους σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνονται και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας, αλλά είναι δέσμευση της χώρας που πρέπει να τηρήσουμε και πρέπει να ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα για να βγει από την κρίση μέσα στην επόμενη τριετία».

Για το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι προβλέπεται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΔΙΣΥ να ξεκινήσει ο διαγωνισμός και να ολοκληρωθεί αυτός των αεροδρομίων.

Διευκρίνισε ότι έχει βγει η ανάδοχη, πλειοψηφούσα κοινοπραξία, η οποία είναι η Fraport, και πρέπει να γίνουν οι ανάλογες συνεννοήσεις για τη σύμβαση που θα υπογραφεί και έχει ήδη συνταχθεί το σχέδιό της.