Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία σπείρα που είχε... ρημάξει στις κλοπές σπίτια και ΙΧ στα βόρεια προάστια και την Νέα ΙωνίαΤα μέλη της σπείρας διέπρατταν κλοπές από οικίες, κυρίως στα βόρεια προάστια και είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στην περιοχή του Γουδή, έπειτα από καταδίωξη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο ρομά ηλικίας 26 και 16 ετών, οι οποίοι νωρίτερα, μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται επιπλέον δύο μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές, κυρίως σε περιοχές των βορείων προαστίων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαοκτώ κλοπές στις περιοχές Χαλανδρίου, Νέου Ψυχικού, Βριλησσίων, Πεντέλης, Νέας Ερυθραίας, Νίκαιας και Νέας Ιωνίας. Επιπλέον εξακριβώθηκε ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.