current views are: 2

12 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση17:26

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα (φωτό)

Κλειστό εξαιτίας συγκέντρωσης και πορείας αλληλλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα είναι το κέντρο της Αθήνας.

Δημοσίευση 17:26’
αρθρο-newpost

Κλειστό εξαιτίας συγκέντρωσης και πορείας αλληλλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα είναι το κέντρο της Αθήνας.

Συγκέντρωση και πορεία αλληλλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Το παρών στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα έδωσαν φορείς, συλλογικότητες και κουρδικές μεταναστευτικές οργανώσεις, ενώ από πλευράς πολιτικής εκπροσώπησης, συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κραδαίνοντας πλακάτ, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης για τις πολιτικές της πρακτικές.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

Την ίδια στιγμή, συγκέντρωση και πορεία,στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα, πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλων Αριστερών συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Καμάρα και στη συνέχεια, μέσω των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και Αγίου Δημητρίου, έφθασαν έξω από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου φώναξαν συνθήματα, ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου θεωρούν ότι υπεύθυνος για την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα είναι πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και χαρακτηρίζουν “φασιστικό καθεστώς” την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Στη διάρκεια της πορείας η Τροχαία διέκοψε στην κυκλοφορία στους παραπάνω δρόμους, ενώ οι διαδηλωτές σκόρπισαν φέϊγ – βολάν και διένειμαν στους περαστικούς το ψήφισμα συμπαράστασης στους αριστερούς Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και στις οικογένειες των θυμάτων.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα