Μετέφερε πάνω από 1.000 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Μετέφερε πάνω από 1.000 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο

Πάνω από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες κατάφερε να μεταφέρει στη Μυτιλήνη με τη βάρκα του το περασμένο Σαββατοκύριακο Τούρκος διακινητής.

Ο διακινητής που εισέπραξε περισσότερα από 1.500 ευρώ από τον καθένα, μάλιστα ήθελε να αποθανατίσει τις παράνομες δραστηριότητες και φωτογράφισε τους άτυχους και ταλαιπωρημένους μετανάστες την ώρα που τους αποβίβαζε με το σκάφος του στις ακτές της βόρειας Λέσβου.

Τελικά, χθες το απόγευμα, συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσαν στην περιοχή μαζί με στελέχη της FRONTEX

Σύμφωνα με πληροφορίες το δουλεμπορικό σκάφος, κινούμενο στη διαδρομή από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια και συγκεκριμένα από την περιοχή Μπεχράμ Καλά (αρχαία Άσος) στην Εφταλού της Λέσβου, είχε μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. 

Εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Οι διωκτικές αρχές τον άφησαν πρώτα να αποβιβάσει τους φυγάδες από τα απέναντι παράλια, προκειμένου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο