Επίθεση αγνώστων σημειώθηκε, χθες το βράδυ, εναντίον του γραφείου του ΕΟΤ και του Ελληνικού Προξενείου στο Βερολίνο. Η επίθεση έγινε στις 3:00 το πρωί από ομάδα 10-15 μασκοφόρων προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Οι δράστες θρυμμάτισαν ολοσχερώς τη γυάλινη πόρτα της εισόδου στα γραφεία του ΕΟΤ, που βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου στην πλατεία Βίτεμπεργκπλατς 3 και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στην υπόλοιπη στη βιτρίνα των γραφείων. Επίσης, έριξαν μαύρα χρώματα στο κτίριο και πέταξαν μπουκάλια, τα οποία έφτασαν μέχρι το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, όπου στεγάζεται και το Ελληνικό Προξενείο του Βερολίνου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος ειδοποίησε και την αστυνομία, οι δράστες μιλούσαν άπταιστα γερμανικά. Άφησαν στον τόπο της επίθεσης ανυπόγραφη προκήρυξη με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο στην οποία, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται η πράξη τους ως «δείγμα αλληλεγγύης» σε όσους βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα αντιμέτωποι με την «κρατική τρομοκρατία».

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης και τον εντοπισμό των δραστών.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα προκειμένου να του εκφράσει τη λύπη του για τις πράξεις βανδαλισμού που υπέστη το ελληνικό Προξενείο στο Βερολίνο. Ο κ. Westerwelle, διαβεβαίωσε πως η πράξη είναι καθ’ όλα καταδικαστέα, δεν αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της Γερμανίας προς την Ελλάδα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Για το ίδιο θέμα επικοινώνησε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Wolf-Ruthart Born.