Οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης προχώρησαν στην εξάρθρωση σπείρας, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν ηλικιωμένους από τους οποίους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Τη σπείρα αποτελούσαν, ένας 26χρονος από τη Βουλγαρία ο οποίος και συνελήφθη και δυο ακόμα άτομα τα οποία αναζητούνται.

 Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, τα μέλη της σπείρας κατά το προηγούμενο διήμερο (12 και 13 Οκτωβρίου) επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένα άτομα, σε διάφορες περιοχές των Χανίων, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενα ακόμη και τον δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε οικείο πρόσωπο (σ΄ αυτούς), κατάφερναν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

 Σύμφωνα με την αστυνομία επικοινώνησαν συνολικά με δεκατέσσερις ηλικιωμένους άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ, από δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 69 ετών.

 Ο 26χρονος συνελήφθη χθες στο Ηράκλειο και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.780 ευρώ προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

 Η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, εξέδωσε οδηγίες με τις οποίες δίνονται αναλυτικά συμβουλές, κυρίως προς άτομα της τρίτης ηλικίας και συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να μην πέφτουν θύματα επιτήδειων.