Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη, καθώς το πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως.

Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο και εγγυοδοσία που τελικώς ανήλθε στα 50.000 ευρώ. 

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν για εγγυοδοσία 70.000 ευρώ και προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας.

«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 - 20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό» δήλωσε νωρίτερα ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης

Με την ανακοίνωση της απόφασης, η εικόνα της Βίκυς Σταμάτη που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, δεν έχει καμία σχέση με όλες τις προηγούμενες φορές που έβγαινε από το Εφετείο έχοντας ακούσει μια ακόμη απόρριψη του αιτήματός της. 

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, βασικού κατηγορουμένου σε υποθέσεις για εξοπλιστικά, κατά τη διάρκεια της τριετούς κράτησής της είχε υποβάλει άλλα έξι αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία είχαν απορριφθεί.