Εμπλοκή φαίνεται πως υπάρχει στη διαδικασία αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, καθώς η ίδια και ο συνήγορός της ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν ως χρηματική εγγύηση.

Το μεσημέρι, το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση της κυρίας Σταμάτη, κάνοντας δεκτό το έκτο κατά σειρά αίτημά της, επιβάλλοντας της περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων και χρηματική εγγύηση αρχικά 70.000 ευρώ, τα οποία κατόπιν αιτήματος μειώθηκαν σε 50.000 ευρώ. Από την πρώτη στιγμή, και η ίδια και ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης τόνισαν την αδυναμία εξεύρεσης αυτού του ποσού. 

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε την απόφαση «επιεική», ωστόσο, δεν έδωσε τη δίμηνη προθεσμία για την καταβολή της εγγύησης.

Εκτός από τη χρηματική εγγύηση, το δικαστήριο επέβαλε στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης από τον τόπο της διαμονής της, υποχρέωση να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που θα διαμένει και παράδοση του διαβατηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τη συμμετοχή της στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην υπόθεση, εκτίει ποινή 20ετους κάθειρξης.