Σε ηλικία 64 χρονών άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή μια σημαντική μορφή της Ορθοδοξίας και της Κρήτης, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου, Νεκτάριος

Υστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εκοιμήθη σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου μέσω της ιστοσελίδας ανέφερε για το θλιβερό άγγελμα του αγαπητού και σεβαστού ποιμενάρχη:

«Μετά βαθείας οδύνης σας γνωρίζουμε ότι εκοιμήθη εν Κυρίω ο Επίσκοπος μας, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κυρός Νεκτάριος. Εύχεσθε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού».

Κατά τη διάρκεια της ποιμαντορίας του ιδρύθηκαν οι Mονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων «Παναγία η Γερόντισσα» στο Οροπέδιο Λασιθίου, «Ο 'Αγιος Παντελεήμων» στην Ενορία Αγίας Tριάδος της Πόλεως του Αγίου Nικολάου» και «Η Μεγάλη Παναγία» στη Λατσίδα Μεραμβέλλου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ποιμαντορίας του αναστηλώθηκαν και συντηρήθηκαν πολλά εκκλησιαστικά μνημεία της Μητροπόλεως. 

Ιδιαίτερη μέριμνα του αοιδίμου Μητροπολίτη Νεκτάριου ήταν η καλλιέργεια των ιερατικών και μοναχικών κλήσεων, το ενδιαφέρον του για τις αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές και για την εκπαίδευση των νέων.