Τη συνέχιση της χρηματοδότησης των περιφερειών από το κράτος για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις , πλημμύρες) ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρός της και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, επισήμανε ότι οι περιφέρειες φέτος δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρειαστεί να παρέμβουν.

«Αντιμετωπίσαμε το δύσκολο χειμώνα του 2015, χωρίς να μας δοθεί, ως όφειλε η κυβέρνηση, ούτε ένα ευρώ από εθνικούς πόρους. Το 2016 δεν θα μπορούμε", ανέφερε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αγοραστος ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η επαναχρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από το ΕΣΠΑ. 
 
Όπως ανακοίνωσε  μέχρι τις 22 του μηνός θα δοθούν στη χώρα μας 800 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχε εκείνη καταβάλλει ως εθνική συμμετοχή στην υλοποίηση έργων.
 

Πρόκειται είπε για θετική εξέλιξη, στην οποία συμβολή είχε και η ΕΝΠΕ, με τις συναντήσεις και ενημερώσεις του προέδρου της ΕΕ κ. Γιουγκέρ και της αρμόδιας επιτρόπου κυρίας Κρέτσου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, τους επόμενους μήνες θα δοθούν στην Ελλάδα μέσω του ΕΣΠΑ άλλα 900 εκατομμύρια ευρώ. Απ΄αυτά τα 500 εκατομμύρια είναι προκαταβολή του νέου ΕΣΠΑ και τα 400 εκατομμύρια η εξοικονόμηση από την κάλυψη από την ΕΕ της εθνικής μας συμμετοχής (5%) στα έργα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ που απομένει να υλοποιηθούν.

Αυτά, τόνισε ο κ. Αγοραστός, μπορούν να δώσουν ανάσα στα έργα και κάλεσε συναρμόδιους υπουργούς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες να τα «τρέξουν γρήγορα».