Νέα ένταση σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ από τον συνήγορο υπεράσπισης. 

Αφορμή για την ένταση που προκλήθηκε ήταν η επισήμανση του συνηγόρου, ότι ο εντολέας του, Γιώργος Ρουπακιάς, είναι κατηγορούμενος κι όχι δολοφόνος, προκαλώντας έναν έντονο διάλογο ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και στον υπερασπιστή.

Το δικαστήριο, χωρίς να ολοκληρωθεί η κατάθεση του μάρτυρα, διέκοψε για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Δικηγόρος Ρουπακιά: Μία παρατήρηση, κυρία πρόεδρε, προς όλους τους συνηγόρους. Ακούγεται για τον εντολέα μου η λέξη "δολοφόνος". Δεν είναι νομικός όρος αυτός.

Πρόεδρος: Όχι αυτή την εισαγωγή. Θα κάνετε ερωτήσεις στο μάρτυρα..

Δικηγόρος Ρουπακιά: Κάνω αίτημα προς το δικαστήριό σας για κάθε φορά που ακούγεται η λέξη αυτή. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο. Είναι ζητούμενο αυτό. Οφείλουμε να λέμε "κατηγορούμενος", κι όχι "δολοφόνος".

Πολιτική αγωγή: Η υπεράσπιση του λέει. Ο ίδιος το λέει...

Δικηγόρος Ρουπακιά: Ο ίδιος δεν λέει τίποτα

Πρόεδρος: Σταματήστε!

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ρώτησε διευκρινιστικά τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ: «Γιατί λέτε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν ταραγμένος ενώ βρισκόταν με τον Ρουπακιά; Ήταν τραυματισμένος ή έξαλλος;» για να λάβει την απάντηση από τον μάρτυρα:

«Ο Φύσσας φώναζε "με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε" και σήκωνε την μπλούζα του».

Δικηγόρος Ρουπακιά: Αποκλείετε ο Ρουπακιάς να μπήκε στο αυτοκίνητο για να βρει τα χαρτιά του να σας τα δώσει;

Μάρτυρας: Δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση

Δικηγόρος Ρουπακιά: Πόση ώρα φαινόταν να είναι εν ζωή ο Παύλος Φύσσας;

Μάρτυρας: Τα πρώτα 5 λεπτά ήταν όρθιος. Συνολικά 15 με 20 λεπτά πρέπει να πέρασαν και μετά λιποθύμησε. Δεν κατάλαβα και δεν το ξέρω, αν πέθανε στο ασθενοφόρο ή πιο πριν. Φαινόταν να είχε λιποθυμήσει, όταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο.