Ανοίγει τελικά η πόρτα της φυλακής για τη Βίκυ Σταμάτη και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης  που της επέβαλε το δικαστήριο.

Πιο αναλυτικά, ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, κάνοντας χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, πήρε το μεσήμέρι στα χέρια του το αποφυλακιστήριο της κυρίας Σταμάτη, ύστερα από συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους. Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί.

Αν δεν παραταθεί η Βίκυ Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες από τη λήξη της για να καταβάλλει τα 50.000 ευρώ. Ήδη πάντως με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της θα βγεί κανονικά ελεύθερη από το Δρομοκαΐτειο.   

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων χθες έκανε δεκτό το αίτημα της κυρίας Σταμάτη για αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ.

Οι συνήγοροι της Σταμάτη είχαν δηλώσει ότι ο εντολέας τους δεν έχει το επίμαχο χρηματικό ποσό.