Άστατος θα είναι ο καιρός, αύριο Σάββατο, αφού στα δυτικά της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι. Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, περιόδους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου (Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

 Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση και στις υπόλοιπες περιοχές: 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη αραιές νεφώσεις. Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς καταιγίδες τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι καταιγίδες τόπους ισχυρά σταδιακά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις καταιγίδες περιόδους πυκνότερες. Στα βόρεια τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις καταιγίδες περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωινές στις Κυκλάδες μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις καταιγίδες τόπους πυκνότερες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 η μεγίστη βαθμούς χαμηλότερη.