Με μια, ενδεικτική των προθέσεων τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αφίσα  αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας καλούν τα μέλη τους την ερχόμενη Τετάρτη σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πλατυκάμπου για να ληφθούν αποφάσεις.

Οι κινητοποιήσεις, που όλα δείχνουν πως βρίσκονται  προ των πυλών, θα πραγματοποιηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αποτροπής  των μέτρων του τρίτου Μνημονίου σε βάρος τους, τα οποία  αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή το Νοέμβριο. 

Τα μέτρα που αναμένεται να πλήξουν τον πρωτογενή τομέα περιλαμβάνουν  την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών  προς τον ΟΓΑ(εως 40%), την αύξηση της φορολόγησή τους από 13% φέτος σε 20% το 2016 και 26% το 2017,ανάκληση των διατάξεων για τη φορολογική αντιμετώπιση των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων (κατάργηση της φορολογικής απαλλαγής για ενισχύσεις μέχρι 12.000 ευρώ) και αύξηση του συντελεστή του ΕΦΚ για το αγροτικό ντίζελ.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι τα όποια επώδυνα μέτρα θα μετριαστούν με αντισταθμιστικές ρυθμίσεις, όπως ο ορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη που θα συνδεθεί με ηπιότερες ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.