Με ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα φαρμακεία και στους οποίους θα συγκεντρώνονται συσκευασίες καλλυντικών που έχουν τελειώσει ή λήξει η εταιρία 100% βιολογικών καλλυντικών Sanoflore ξεκινά μια προσπάθεια εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος. Για να συμμετάσχεις ενεργά και εσύ σε αυτήν την ενέργεια μπορείς να ανακυκλώσεις όσα καλλυντικά σου έχουν λήξει ή είναι μισοτελειωμένα ρίχνοντάς τα στους ειδικούς κάδους των επιλεγμένων φαρμακείων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη «πράσινη» ενέργεια.

Σημείωσε ότι τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα συσκευάζονται κατάλληλα και θα μεταφέρονται σε εργοστάσιο στη Γερμανία για θερμοκαταστροφή με ανάκτηση ενέργειας. Η μεταφορά των προϊόντων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Νομοθεσίας, σε πιστοποιημένες και εγκεκριμένες εγκαταστάσεις από τις αρμόδιες Αρχές Περιβάλλοντος.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τρόπος ανακύκλωσης είναι απόλυτα φιλικός προς το περιβάλλον, ενώ η ποσότητα της ενέργειας που συγκεντρώνεται από την καύση τους είναι αρκετή για την παροχή θερμότητας για μία ολόκληρη πόλη!

 Οι συσκευασίες της Sanoflore είναι απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον και για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα ή ανακυκλώσιμα υλικά. Όλα τα προϊόντα της διαθέτουν Βιολογική Πιστοποίηση και περιέχουν συστατικά φυσικής προέλευσης στη σύνθεσή τους. Τέλος, όλες οι αρωματικές και φαρμακευτικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των καλλυντικών της προέρχονται από τοπικούς καλλιεργητές.


Πηγή: stylista.gr