Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφιπόλεως όπου και συναντήθηκε με την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

Ακολουθούν οι δηλώσεις τους:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Επισκέφτηκα το μουσείο της Αμφιπόλεως για να δω τα εκθέματα, τα οποία είναι αριστούργημα, και καλώ τους πάντες να έρθουν να επισκεφθούν να δουν το μουσείο που είναι πολύ ωραίο και με ευρήματα μοναδικά που δεν βρίσκεις σε άλλα μουσεία. Και εγώ ξέρετε έχω επισκεφθεί σχεδόν όλα τα μουσεία της χώρας , αλλά και για να συναντήσω από κοντά την κ. Περιστέρη, η οποία μας έδωσε υπερηφάνεια και για την οποία θα πρέπει να πούμε με θάρρος ότι έχει κάνει την συγκλονιστικότερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων ετών. Για όποιον γνωρίζει από την ιστορία και αρχαιολογία του τόπου μας, η ανασκαφή που επιμελείται η κυρία Περιστέρη, με τόσο επαγγελματισμό και τόση αυτοθυσία, θα αλλάξει τον τόπο αυτό και την ιστορία του. Κυρία Περιστέρη σας εύχομαι δύναμη, κουράγιο και πραγματικά συγχαρητήρια. Από καρδίας σας λέω συγχαρητήρια.»

Κατερίνα Περιστέρη: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και χαρά μου που είστε εδώ. Σας ευχαριστώ θερμά πραγματικά».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Γιατί ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτή τη δουλειά, είναι δύσκολο και το λέω ως αρχαιολόγος».

Κατερίνα Περιστέρη: «Έχουμε το μεράκι, όλη η ομάδα και προσπαθούμε».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Να μεταφέρετε σε όλη την ομάδα τις ευχαριστίες μου».

Κατερίνα Περιστέρη: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά και καλή επιτυχία σας εύχομαι».

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με αγρότες των Σερρών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου προέβη στην εξής δήλωση: «Ήθελα να έρθω και να σας πω ο ίδιος ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, η ΝΔ να υποστηρίξει αυτά τα μέτρα που εισηγείται ο κ. Τσίπρας για τους αγρότες. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».