Εγκαινιάστηκε σήμερα η νέα αεροπορική σύνδεση Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης, με την Turkish Airlines.

Το αεροσκάφος της τουρκικής εταιρίας στην παρθενική αυτή πτήση της νέας γραμμής, μετέφερε 101 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της εταιρίας, Χαμντί Τοπτσού, τουριστικοί πράκτορες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι της γειτονικής χώρας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά την υποδοχή τους, διαβάστηκε μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αεροπορική σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Θεσσαλονίκη θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της φιλίας των λαών των δύο χωρών.

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη και αντίστροφα, θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Ο κ. Τοπτσού επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον 179ο προορισμό της Turkish Airlines, η οποία διαθέτει 170 αεροσκάφη.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας την «ξεχωριστή» σημασία που έχει για τον τουρκικό λαό η Θεσσαλονίκη, αφού εδώ γεννήθηκε ο ιδρυτής της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, ευχήθηκε με τις πτήσεις της εταιρίας του να μεταφέρονται εκατέρωθεν πέρα από επιβάτες και «ελπίδα και φιλία».

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Χασάν Γκογκιούς σημείωσε ότι πέρυσι επισκέφθηκαν τη χώρα μας 500.000 επισκέπτες από τη γείτονα, σημαντικά αυξημένοι έναντι του 2009, όπως σημείωσε, ενώ οι Έλληνες τουρίστες που πήγαν στην Τουρκία ανήλθαν σε 610.000. Ευχήθηκε δε να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «Μακεδονία», Αχιλλέας Τοπούζας.

Επισημαίνεται ότι προτού αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη, τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι της γείτονος χώρας επισκέφτηκαν στη Θεσσαλονίκη το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.