Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί το Ηράκλειο για τη μεγαλύτερη γραμμή cake pops και λίγο πριν από το μεσημέρι πολλοί Ηρακλειώτες, αλλά κυρίως μικρά παιδιά και μαθητές βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας και έχουν «πιάσει δουλειά» για την παρασκευή του.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η σχολή Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας καθώς και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Το μίνι γλύκισμα, cake pops, θεωρείται εύκολο στην παρασκευή του ακόμα και από παιδιά, με βάση το κέικ και τη σοκολάτα, ενώ καθηγητές της σχολής, αλλά και εθελοντές κατευθύνουν τους συμμετέχοντες για τη σωστή παρασκευή των γλυκισμάτων σύμφωνα με τους όρους που έχουν δοθεί από τον οργανισμό Guinness World Records.

Ακολούθως θα σχηματισθεί μια συνεχόμενη γραμμή με τα γλυκίσματα, της οποίας το μήκος θα μετρηθεί για την κατάρριψη του ρεκόρ.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, υπάρχει σχετικό προηγούμενο ρεκόρ που ορίζεται στα 2.500 τεμάχια, ποσότητα την οποία θα πρέπει να περάσουν για να διασφαλίσουν την είσοδο στο βιβλίο Guinness World Records και φαίνεται να το καταφέρνουν αφού έχουν φτιάξει κατά πληροφορίες μέχρι τώρα 4.300 γλυκίσματα.

Τα cake pops που παρασκευάζονται θα διατεθούν από τη «Διακονία Αγάπης» της Αρχιεπισκοπής Κρήτης σε συμβολικό ποσό για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου καθώς και για το έργο άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στα πλαίσιο της στρατηγικής που υιοθετεί η διοίκηση του αλλά και των πολιτιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών που υλοποιεί για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, την προώθηση της Κρήτης και του προορισμού μας ως μια περιοχή που πρωτοπορεί και προάγει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.