Στον Πειραιά η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Έλωνος

Στον Πειραιά η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Έλωνος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Πειραιά βρίσκεται από χθες η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Έλωνος, η οποία θα παραμείνει για προσκύνημα έως τις 28 Οκτωβρίου. Η εικόνα μεταφέρθηκε από το μοναστήρι στον Κοσμά Κυνουρίας και έφθασε στον Πειραιά χθες το απόγευμα.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αρχών του δήμου και της πολιτείας, πλειάδας κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, καθώς και πλήθους πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από τον ναό.

Την εικόνα μετέφεραν και πλαισίωσαν, ως αντιπροσωπεία, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Κυνουρίας και ο χορευτικός παραδοσιακός σύλλογος του χωριού. Στην υποδοχή παιάνιζε η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, στρατιωτικοί του Πολεμικού Ναυτικού, αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα παιδιά της Νεότητος του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια, η εικόνα μεταφέρθηκε με πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, όπου την υποδέχθηκαν οι μητροπολίτες Πειραιώς, Σεραφείμ, Μαντινείας, Αλέξανδρος και ο Προκοιννήσου, Ιωσήφ. Στα προπύλαια του ναού τελέστηκε δέηση και ακολούθησαν λόγοι ευχαριστίας των μητροπολιτών Πειραιώς και Μαντινείας, ενώ ακολούθησε μικρά παράκληση στην Παναγία Έλωνα.

Σημειώνεται, ότι η υποδοχή της εικόνας εντάσσεται στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων του ναού με τίτλο «Δημήτρια», ενώ καθημερινά θα τελούνται ναό ιερές ακολουθίες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο