Καταρρέει ο τομέας της υγείας όπως φαίνεται μετά τα συγκλονιστικά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι γιατροί στην ημερίδα του ιατρικού συλλόγου.

Όπως αναφέρει το tempo24.grη πρόεδρος του συλλόγου Αννα Μαστοράκου μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,3 σημείωσε τα στοιχεία που υπάρχουν και αποδεικνύουν την τεράστια υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη χρήση των υπηρεσιών υγείας, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν περισσότεροι από 6 εκατομμύρια συμπατριώτες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ενώ πάνω από 3 εκατομμύρια είναι αυτή την στιγμή ανασφάλιστοι!

Γεγονός που τους αποκλείει από οποιασδήποτε μορφής περίθαλψη.

Ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην ομιλία του στάθηκε στην μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν οι Δήμοι με την δημιουργία κοινωνικών δομών στήριξης των αδυνάτων οικονομικά πολιτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρωτόγνωρη αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ ασθενών. Και αναφέρθηκε περίπτωση ασθενούς από λευχαιμία που δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα φάρμακα της θεραπείας του και έγινε έκκληση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αμέσως πάσχοντες από την ίδια ασθένεια προσφέρθηκαν και έδωσαν χάπια από τη δική τους θεραπεία , σώζοντάς τον!

Όπως ειπώθηκε στην ημερίδα υπάρχουν 300 διαγνωσμένοι καρκινοπαθείς που δεν υποβάλλονται σε θεραπεία γιατί είναι ανασφάλιστοι και δεν θέλουν να στερήσουν τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτει η οικογένειά τους για να επιζήσει. Μάλιστα ήδη 22 απ’ αυτούς έχουν ήδη πεθάνει!

Αυτή είναι η θλιβερή κατάσταση, την στιγμή που η Πολιτεία έχει μειώσει κατά 920 εκατ. ευρώ την χρηματοδότηση του τομέα της πρόνοιας.