current views are: 3

19 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση13:06

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 13.00 και στάση εργασία από τις 12.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

 

Δημοσίευση 13:06’
αρθρο-newpost

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 13.00 και στάση εργασία από τις 12.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

 

Σε απεργιακό κλίμα βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με τους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού να προαναγγέλλουν σκληρές κινητοποίησεις και συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 13.00 και στάση εργασία από τις 12.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την σωτηρία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

«Στις 12.10.2015 το ΔΣ του ΜΤΠΥ αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα στους δικαιούχους του Ταμείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών).

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την “αδυναμία” του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιτροπή Σωτηρίας του ΜΤΠΥ, την Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου, στην εν εξελίξει συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και τα προαπαιτούμενα. Οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν ανοησίες τα περί εξόδου στη σύνταξη στα 67 ενώ προσθέτουν ότι δεν μπορούν να αναπληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του ασφαλιστικού.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω αποδείξεων που κόβουν τα καταστήματα ενώ διακινείται και σενάριο για επιβολή εισφοράς σε μισθούς άνω των 2.000 ευρώ για το ασφαλιστικό. Κινητοποιήσεις και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σε καταλήψεις και απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι των δήμων αντιδρώντας σε μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ειδικότερα,αποφάσισε την πραγματοποίηση καταλήψεων σε όλα τα δημαρχεία και τους ΧΥΤΑ της χώρας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, καθώς και να μπει λουκέτο στους δήμους την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με 24ωρηπανελλαδική απεργία.


σχετικα αρθρα