Αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ πρέπει να καταβάλουν Σμπώκος, Κάντας, Λεονταρίτης

Αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ πρέπει να καταβάλουν Σμπώκος, Κάντας, Λεονταρίτης

Αποζημίωση στο Δημόσιο ύψους 25 εκατ. ευρώ καλούνται να καταβάλουν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» οι τρεις καταδικασθέντες για το σύστημα ΕΡΜΗΣ 2 , σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Επιπλέον οι Γιάννης Σμπώκος, Αντώνης Κάντας και Νίκος Λεονταρίτης θα πρέπει να καταβάλουν ποσό 500 χιλιάδων ευρώ έκαστος ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη το Δημόσιο από την παράνομη δραστηριότητα τους ως αξιωματούχοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία έπληξε το κύρος του ελληνικού Δημοσίου.

Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ που όρισε το δικαστήριο είναι αυτό που προσδιόρισε η Πολιτική Αγωγή ως ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, το οποίο δήλωσε στο δικαστήριο δια των συνηγόρων του πως η προμήθεια του ΕΡΜΗΣ 2 προκάλεσε ζημιά ύψους 8 δισ. δραχμών.

Νωρίτερα, το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη στον Γιάννη Σμπώκο στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυτνικό, 25ετή κάθειρξη στον Αντώνη Κάντα, και 20ετή κάθειρξη τον Νίκο Λεονταρίτη. Στους δύο τελευταίους δόθηκε αναστολή εκτέλεσης ποινής με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο