Σε κλείσιμο του Δήμου Σύμης προχώρησε χθες το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, λόγω έλλειψης γιατρών στο νησί, τονίζοντας μάλιστα ότι, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για άφιξη γιατρών, ο ο δήμος θα είναι κλειστός απ αόριστον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης -που κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εσωτερικών- ο δήμος Σύμης θα παραμείνει κλειστός επ' αόριστον ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρών στη Σύμη.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση καθώς, όπως σημειώνεται, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού.

 Το Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης λειτουργεί με μια αγροτική ιατρό καθώς ο ειδικευμένος ιατρός βρίσκεται σε άδεια συνταξιοδότησης. Η γιατρός καλείται να αντιμετωπίσει μόνη όλα τα περιστατικά του νησιού με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά.

Την 1η Νοεμβρίου θα μεταβεί και για ένα μήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου για εκπαίδευση και το νησί θα μείνει χωρίς ιατρική κάλυψη.

 Επισημαίνεται ότι τους θερινούς μήνες οι δημότες φθάνουν τους 10.000, ενώ όλο τον χρόνο πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστατικά από την εισροή μεταναστών και προσφύγων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ως μορφή διαμαρτυρίας επειδή οι επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους αρμοδίους δεν απέφεραν το επιβεβλημένο αποτέλεσμα για την ιατρική κάλυψη του νησιού.