current views are: 6

20 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση20:31

Κουρουμπλής και Τόσκας δηλώνουν δίπλα στα προβλήματα των αστυνομικών (φωτό)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, όπου οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νίκος Τόσκας αναφέρθηκαν στο έργο της Αστυνομίας.

Δημοσίευση 20:31’
αρθρο-newpost

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, όπου οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νίκος Τόσκας αναφέρθηκαν στο έργο της Αστυνομίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, όπου οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Νίκος Τόσκας ​αναφέρθηκαν στο έργο της Αστυνομίας.

«Η Αστυνομία έχει βιώσει και αυτή από την πλευρά της δύσκολες στιγμές, στιγμές που πραγματικά χρειάζεται και υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπιστούν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα Πολιτική Ηγεσία θέλει να εργαστεί, να εργαστεί ουσιαστικά, να στηρίξει με κάθε τρόπο την μάχιμη δυνατότητα της Αστυνομίας. Θέλουμε μία Αστυνομία που θα υποκαταστήσει τη λογική της καταστολής με τη λογική της εμπέδωσης της ασφάλειας στον πολίτη και στην κοινωνία. Θέλουμε μία Αστυνομία που θα συγκρούεται με την εμπορία των ανθρώπων, με τα φαινόμενα εμπορίας των ανθρώπων, που θα συγκρούεται με τα φαινόμενα της βίας, του ρατσισμού» εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής. 

Και πρόσθεσε: Γιατί εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μία καλύτερη κοινωνία, κοινωνία ανθρώπων. Υπάρχουν και πάρα πολλά προβλήματα που βιώνει η Αστυνομία σε ό,τι αφορά τα ζητήματα στήριξης των στελεχών της Αστυνομίας από το Κράτος. Και εδώ παρά τις δυσκολίες θα είμαστε δίπλα. Και δεν το λέω για να το πω. Θα είμαστε δίπλα ως Πολιτική Ηγεσία, υπερασπιζόμενοι ακριβώς το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε στελέχους της Αστυνομίας. Με το ίδιο πνεύμα θα κινηθούμε και στο χώρο των αποστράτων».

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στον χαιρετισμό του ανέφερε:

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποστολή την προστασία του Έλληνα πολίτη. Δεν είναι σε αντιπαράθεση, αλλά σε συμφωνία με την κοινωνία, επιδιώκει την υπηρέτηση του δικαίου και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας, προστατεύει την τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων. Προστατεύει κύρια τον αδύναμο και ανίσχυρο που δεν έχει άλλη δυνατότητα προστασίας.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι η Αστυνομία πλέον διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών. Η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει μια αστυνομία αποτελεσματική, ενταγμένη στην κοινωνία, με δημοκρατικό έλεγχο και λειτουργία. Επιδιώκει μια αστυνομία που στοχεύει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι οι ελευθερίες και η ασφάλεια των πολιτών να διασφαλιστούν με κάθε θυσία, αλλιώς θα είμαστε εκτός αποστολής και αυτό φυσικά δεν θα είναι ανεκτό.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε στις νέες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. τονίζοντας ότι:

 Για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας και να προσαρμοστούμε στις απαιτητικές συνθήκες που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα, αναβαθμίζουμε καθημερινά τον τρόπο δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών, εστιάζοντας κυρίως στην αμεσότητα της επικοινωνίας και στη δημιουργία αμοιβαίων σχέσεων εμπιστοσύνης των πολιτών με την Αστυνομία.

Για τον σκοπό αυτό, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις, όπως ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς», οι «Κινητές Αστυνομικές Μονάδες» και η «Ώρα του Πολίτη των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων. Το σημαντικότερο εγχείρημα και στοίχημα όμως αυτήν την περίοδο, είναι η αναδιάρθρωση του Σώματος και η εφαρμογή κάποιων επιπλέον απαραίτητων διοικητικών αλλαγών, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο ευέλικτη και σύγχρονη μορφή…»

 


σχετικα αρθρα