ΕΛΛΑΔΑ

Frontex: Στέλνει 291 συνοριοφύλακες σε Ελλάδα και Ιταλία

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2015, 18:49 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2015, 19:26
Frontex: Στέλνει 291 συνοριοφύλακες σε Ελλάδα και Ιταλία
Facebook Twitter Whatsapp

Με 291 συνοριοφύλακες ενισχύουν τη Frontex 19 κράτη – μέλη της ΕΕ, οι οποίοι θα σταλούν στα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και την Ιταλία. 

Με 291 συνοριοφύλακες ενισχύουν τη Frontex 19 κράτη – μέλη της ΕΕ, οι οποίοι θα σταλούν στα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και την Ιταλία

Ειδικότερα, η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων της ΕΕ ζήτησε  775 συνοριοφύλακες από τα κράτη-μέλη της και των χωρών που ανήκουν στο Σένγκεν, έτσι ώστε να μεταφερθούν στην Ελλάδα και την Ιταλία .

Ωστόσο, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας, μόνον έξι χώρες είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για ανθρώπινο δυναμικό με 48 συνοριοφύλακες. Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κάλεσε τα κράτη-μέλη να «εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους» και να ανταποκριθούν στο αίτημα.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Η Frontex ζήτησε από τα κράτη-μέλη, για πρώτη φορά, για να παράσχουν ένα τέτοιο μεγάλο αριθμό συνοριοφυλάκων. Εκτιμώ ότι έχουν ανταποκριθεί με το μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων, που έχει προσφερθεί ποτέ», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίτσε Λετζέρι, ευελπιστώντας πως θα επιτευχθεί τελικά και ο στόχος των 775 συνοριοφυλάκων.

«Τα κράτη μέλη μπορούν να εξακολουθήσουν να συνδράμουν, ακόμη και αν η προθεσμία έχει περάσει», κατέληξε ο ίδιος.