Σε χώρο αναψυχής και πρασίνου, όπου θα λειτουργούν και ήπιας μορφής επιχειρηματικές εκμεταλλεύσεις, πρόκειται να μετατραπεί το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, σύμφωνα με το πιλοτικό πλάνο αξιοποίησης στο οποίο κατέληξαν μετά από διαβουλεύσεις οι φορείς της Καβάλας. Το στρατοπέδου Ασημακοπούλου, που βρίσκεται στην προνομιακή θέση Περιγιάλι και εκκρεμεί η απόδοση του στην τοπική κοινωνία. Το πλάνο αξιοποίησης καταρτίστηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Καβάλας, στο πρόγραμμα FATE (From Army To Entrepreneurship, από τα στρατόπεδα στην επιχειρηματικότητα), που εντάσσεται στην κοινοτική πρωτοβουλία εδαφικής συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ειδική συνεργάτης του δήμου Καβάλας, Ιώ Χατζηβαρύτη, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία μικρού πρότυπου μουσείου φυσικής ιστορίας, βοτανικού κήπου, πάρκου αναψυχής για τα παιδιά, χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας

    Προβλέπεται η κατάθεση μελέτης για την δημιουργία θερμοκοιτίδας ενέργειας και βιολογικών προϊόντων. Σύμφωνα με την κ. Χατζηβαρύτη, σε αυτή τη μελέτη θα κοστολογείται η δημιουργία των επιχειρήσεων, ενώ το κόστος των υπόλοιπων παρεμβάσεων αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί μετά τον Σεπτέμβριο, εφόσον υπάρχει συμφωνία για την απόδοση στου στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία.

    Στη Σόφια πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η ετήσια συνάντηση των φορέων διαχείρισης που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας εδαφικής συνεργασίας Νοτιανατολικής Ευρώπης και το εταιρικό σχήμα της δράσης FATE παρουσίασε το έργο του.