Όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία του επί 15 χρόνια φίλου του, Παύλου Φύσσα, περιγράφει στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος.

Ο μάρτυρας, που ασχολούνταν και αυτός με τη μουσική, ήταν στην παρέα που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 πήγε από την καφετέρια που καθόταν, σ' εκείνη που βρισκόταν ο Φύσσας με άλλους φίλους τους.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του στο δικαστήριο, στην καφετέρια Κοράλλι που πήγαν, είδε δύο από τους θαμώνες που τους κοίταζαν περίεργα και γι αυτό ρώτησε τον Φύσσα τι έχει συμβεί «και μας κοιτάνε συνέχεια έντονα». Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο Παύλος Φύσσας του απάντησε ότι δεν είχε συμβεί κάτι με αυτούς τους δύο, απλά «κάναμε μία πλάκα γιατί ο ένας από αυτούς φορούσε ανάποδα την μπλούζα». 

Ο κ. Μελαχρινόπουλος κατέθεσε, λεπτό προς λεπτό, όσα συνέβησαν μόλις τελείωσε ο αγώνας που έβλεπαν και βγήκαν από την καφετέρια, οπότε και είδαν συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες στο σημείο που είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους. Είπε ότι είδε κάποιους από αυτούς να κρατάνε καδρόνια και στυλιάρια και επίσης ότι ένας από τους συγκεντρωμένους κρατούσε «μάλλον σιδηρογροθιά, την είδα να γυαλίζει στο σκοτάδι στο χέρι του».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα όταν πλέον κυνηγημένοι έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, είδε το ασημί αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος νωρίτερα τους είχε ρωτήσει ποια είναι η οδός Κεφαλληνίας να μπαίνει ανάποδα στον δρόμο και να σταματά. Και ο Μελαχρινόπουλος κατέθεσε πως όταν ο Ρουπακιάς τούς ρώτησε για την οδό Κεφαλληνίας, στο αυτοκίνητο επέβαιναν στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Όπως κατέθεσε, οι συγκεντρωμένοι με έντονο ποδοβολητό και οχλαγωγία προσπαθούσαν να τους τρομάξουν και ανά ομάδες των 5 ή 6 τους έκαναν επιθέσεις.

Τον ίδιο, όπως είπε, τον χτύπησε κάποιος πισώπλατα στα πλευρά, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. «Οι συγκεντρωμένοι ήταν στην τσίτα. Χτύπαγαν έντονα τα πόδια τους, σαν να ήθελαν να εμψυχώσουν τους 5-6 που έρχονταν να μας χτυπήσουν. Ο Παύλος δέχτηκε δύο φορές επίθεση από αυτές τις ομάδες».

Ο Μελαχρινόπουλος κατέθεσε πως είδε τον Ρουπακιά να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να πηγαίνει κατευθείαν πάνω στον Παύλο Φύσσα. «Έπεσε πάνω του, δεν προηγήθηκε κάτι μεταξύ τους, δεν τον είδα να κρατάει κάτι, όμως είδα την κίνηση σαν να τον μαχαιρώνει, δύο φορές. Οι άλλοι είχαν κάνει χώρο στον Ρουπακιά. Ήταν σαν να έχουν κάνει ένα κλοιό στον Φύσσα για να μην πάω εγώ κι ο άλλος φίλος μας να τον βοηθήσουμε».