Υπό κατάληψη βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του γενικότερου αναβρασμού που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού.

Οι φοιτητές μετά από γενική συνέλευση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ιδρύματος, και υπερψηφίστηκε η πρόταση της κατάληψης, έβαλαν «λουκέτο» στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, αναφέρει το cretapost.gr.

Μάλιστα στις προθέσεις των φοιτητών είναι να κλιμακωθεί η κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες και θεωρείται δεδομένο ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στο παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται για την ημέρα εκείνη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει νεότερη γενική συνέλευση που θα αποτιμήσει τα αποτελέσματα της πρώτης κινητοποίησης και θα αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της κατάληψης.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης διεκδικούν δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση για όλους, κατάργηση του νόμου- πλαίσιο Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και κρατική επιχορήγηση των ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι φοιτητές του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, εκπρόσωποι των οποίων αναμένεται να συναντηθούν με τη συντονιστική επιτροπή των καταληψιών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των επόμενων δράσεων τους.