ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία σήμερα στα λιμάνια όλης της χώρας

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2015, 08:22 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2015, 08:34
Απεργία σήμερα στα λιμάνια όλης της χώρας
Facebook Twitter Whatsapp

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο δήμο Κερατσινίου θα μείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες, στις 11 θα γίνει συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου θα συναντηθεί με την πορεία των λιμενεργατών.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και ο δήμος Περάματος ο οποίος επίσης δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη, ενώ έχει καλέσει τους δημότες του σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο στις 09:30. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συντονισμένη πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, μαζί με τον το δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την Περιφέρεια Αττικής, λιμενεργάτες κ.λπ.

Στην παλλιμενική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οι κινητοποιήσεις γίνονται από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC) και αναμένεται να κλιμακωθούν.

Πρόταση της ΟΜΥΛΕ είναι να αποσυρθούν οι δύο προκηρύξεις των διαγωνισμών για τα λιμάνια και να διοργανωθεί ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με την κυβέρνηση, τα κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς, με βάση τρεις βασικούς άξονες: τον ισχυρό δημόσιο χαρακτήρα των δύο λιμανιών, τις αρμονικές σχέσεις τους με τις πόλεις όπου εδρεύουν και τη θέσπιση εργασιακών σχέσεων με συλλογικές συμβάσεις και κανονισμούς εργασίας.

Χθες οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΛΠ και αντίστοιχα του ΟΛΘ στη Θεσσαλονίκη.