ΕΛΛΑΔΑ

«Φρούριο» το κέντρο για την επίσκεψη Ολάντ

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2015, 10:21 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2015, 14:44
«Φρούριο» το κέντρο για την επίσκεψη Ολάντ
Facebook Twitter Whatsapp

«Φρούριο» η Αθήνα για δύο ολόκληρες ημέρες, αφού έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ​, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο και επιχειρηματίες. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Φρούριο» η Αθήνα για δύο ολόκληρες ημέρες, αφού έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο και επιχειρηματίες.

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ ήδη από το βράδυ της Τετάρτης έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας.

Ο γάλλος πρόεδρος θα φθάσει στη χώρα μας λίγο πριν από το πέντε το απόγευμα της Πέμπτης. Η αυτοκινητοπομπή θα πάει αρχικά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο Φρανσουά Ολάντ θα μείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Σε διάφορα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, πυροτεχνουργοί θα ελέγξουν όλα τα σημεία απ όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή, ενώ θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα που εντοπίζονται σταθμευμένα κατά μήκος της.

Από αέρος θα εποπτεύουν τις μετακινήσεις του κυρίου Ολάντ δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να κατευθύνουν τις επίγειες αστυνομικές δυνάμεις στην περίπτωση εντοπισμού ύποπτων κινήσεων.