Στην απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, για κράτηση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, προκειμένου να διωχθεί για ψευδορκία, προχώρησε τελικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το αίτημα που υπέβαλε ο κ. Σταυριανάκης για κράτηση του μάρτυρα Δημήτρη Μελαχρινόπουλου είναι ανεφάρμοστο, λόγω της χρονικής διάρκειας της δίκης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο:

Κάτι τέτοιο στερεί την προσωπική ελευθερία που εξαιτίας της διάρκειας της δίκης δεν βρίσκει έρεισμα στον νόμο.

Το αίτημα είχε υποβληθεί νωρίτερα σήμερα, από τον συνήγορο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, Περικλή Σταυριανάκη, ο οποίος ζήτησε να κρατηθεί ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Δημήτρης Μελαχρινόπουλος, μέχρι να διερευνηθεί εάν έχει διαπράξει ψευδορκία. 

 Ο κ. Σταυριανάκης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος στην αρχική κατάθεσή του δεν είχε αναφέρει ότι οι συγκεντρωθέντες έξω από την καφετέρια «Κοράλλι» ήταν Χρυσαυγίτες, φωνάζοντας προς το δικαστήριο, είπε: «Ο άνθρωπος λέει ψέματα».

Ο συνήγορος ζήτησε να ερευνήσει το δικαστήριο εάν ο κ. Μελαχρινόπουλος έχει διαπράξει ψευδορκία, υποβάλλοντας αίτημα να κρατηθεί. «Δεν μπορεί ο καθένας να ορκίζεται στο δικαστήριο και να λέει ό,τι θέλει… Έγινε ένα συγκλονιστικό γεγονός. Κάποιοι άνθρωποι κλαίνε. Υποβάλλω αίτημα κυρία πρόεδρε, να κρατηθεί για ψευδορκία».

«Καταχωρείται το αίτημά σας» απάντησε η πρόεδρος και ο κ. Σταυριανάκης πρόσθεσε «ζητώ κυρία πρόεδρε να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο» για να λάβει την απάντηση: «Όποτε θέλει θα αποφασίσει το δικαστήριο».

Κατά τη διάρκεια σχολιασμού της κατάθεσης του κ. Μελαχρινόπουλου, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής είπαν πως ο μάρτυρας είναι απολύτως αξιόπιστος και κατήγγειλαν για ακόμη μία φορά την υπεράσπιση ότι με παραπλανητικές ερωτήσεις προσπάθησε να πλήξει την αξιοπιστία του.

Η πολιτική αγωγή ανέγνωσε δήλωση στο δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία, κατά τη διάρκεια καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροί τους ειρωνεύονται, διακόπτουν, υποβάλουν καταχρηστικά αιτήματα και επιδεικνύουν ανεπίτρεπτη ασέβεια.

Η πρόεδρος δεν επέτρεψε την ανάγνωση όλης της δήλωσης λέγοντας: «Ασχολείστε με διάφορα θέματα χάριν εντυπώσεων για τους δημοσιογράφους».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Νοεμβρίου.