current views are: 2

22 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση13:22

Νέοι πρόεδροι σε ΣτΕ και Ελεγκτικό συνέδριο

Νέους προέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όρισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Δημοσίευση 13:22’
αρθρο-newpost

Νέους προέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όρισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Νέους προέδρους και αντιπροέδρους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όρισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της θητείας των απερχόμενων προέδρων.

Ειδικότερα νέος πρόεδρος του ΣτΕ επελέγη ο Νικόλαος Σακελλαρίου, ο αρχαιότερος των αντιπροέδρων του Δικαστηρίου.

Ο κ. Σακελλαρίου εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Ρίζου, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου ορίστηκαν οι: Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Ευφημία Λαμπροπούλου, Ασπασία Καρέλλου, Γεράσιμος Φουρλάνος, Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη και Δήμητρα Μπουρνάκα Αντιπρόεδροι του ΣτΕ ορίστηκαν οι Χρήστος Ράμμος, Νικόλαος Μαρκουλάκης, Μαρία Καραμανώφ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Ιωάννης Γράβαρης. 

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρόεδρος επελέγη η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα στο Δικαστήριο και τρίτη στη δικαστική επετηρίδα. Αντιπρόεδροι ορίστηκαν η Γεωργία Μαραγκού και Αγγελική Μαυρουδή. 

Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων ορίστηκε η Ευτυχία Φουντουλάκη.

Τέλος, έλληνες δικαστές στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίστηκαν οι Δημήτριος Γρατσίας και Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος.

 


σχετικα αρθρα