Απροειδοποίητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με κλείσιμο δρόμων και διακοπές κυκλοφορίας, περιλαμβάνει το σχέδιο των μέτρων ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεωη του Φρανσουά Ολάντ.

Από το αεροδρόμιο στην Αττική Οδό, στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Προεδρικό Μέγαρο οι δρόμοι θα είναι κλειστοί μέχρι να ολοκληρώσει την διαδρομή ο γάλλος πρόεδρος. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι επίσης κλειστοί καθώς ο κ. Ολάντ θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνου.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 2.500 αστυνομικοί που θα πραγματοποιούν ελέγχους. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) θα εκτελούν εξονυχιστικές έρευνες στους δρόμους και τα κτίρια, από όπου θα περάσει ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ στη «μάχη» της ασφαλείας του Γάλλου προέδρου θα ριχτούν και αστυνομικοί με πολιτικά. Την πρωτεύουσα εποπτεύουν και ελικόπτερα της αστυνομίας.

Πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν την Παρασκευή και στη Βουλή, όπου ο Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κοινοβούλιο, θα απαγορεύεται η μετακίνηση υπαλλήλων στο εσωτερικό της, ενώ θα πρέπει από νωρίς να βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους.