Στην καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη χθεσινή σφοδρή καταιγίδα θα προχωρήσουν από σήμερα κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε Αχαϊα και Ηλεία, τόσο σε κτιριακές υποδομές, όσο και σε αγροτικές εκτάσεις​ (σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ).

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαϊας, όπως και αυτοί σε Βουπρασία, Βάρδα, Λάππα, Ψάρι, Μανωλάδα μετρούν τις πληγές τους, αν και η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει σήμερα αισθητά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, δημόσια κτίρια και σχολεία, γεωργικές εκτάσεις καταστράφηκαν, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «χειμάρρους».

Το νερό υπερχείλιζε από τα χωράφια και έμπαινε σαν ποτάμι στο εθνικό δίκτυο της Πατρών-Πύργου. Δυτική Αχαϊα και Βάρδα έχουν καταθέσει αίτημα ώστε και οι δύο περιοχές να τεθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Εν τω μεταξύ στην περιοχή της Αιγιάλειας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο Πούντας - Καλαβρύτων, ενώ κατολίσθηση υπάρχει και στον άλλο επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στα Καλάβρυτα μέσω Φτέρης.

«Ήταν ακραίο το καιρικό αυτό φαινόμενο και σε συνδυασμό με αστοχίες που έχουν γίνει κατά καιρούς οδήγησαν στα αποτελέσματα που είδαμε χθες», τόνισε στο PatrasTimes.gr ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του νομού Αχαϊας, Νίκος Γυφτάκης.