Κατηγορούμενοι για δωροληψία, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχή από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν ένα 53χρονος υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και η σύντροφός του.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, 36χρονου ο οποίος ανέφερε ότι η 53χρονη, την οποία γνώρισε στο γραφείο του 53χρονου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας, αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος και σε μετέπειτα στάδιο, επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του, σχετικά με καλλιεργημένη έκταση.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το  ποσό  έπεσε στα 3.100 ευρώ. Την Πέμπτη ο 36χρονος συναντήθηκε με την 53χρονη έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν την 53χρονη και διαπιστώθηκε πως δεν είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά συμβία του 53χρονου υπαλλήλου, ο οποίος είχε όντως την δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του «Μητρώου».