Επίσκεψη στο «Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης» στο Λουτράκι πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος προκειμένου να δει από κοντά και να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας της γνωστής και καταξιωμένης Σαλαμινίας ζωγράφου κ. Ανδριανού- Παπαϊσιδώρου Καλομοίρα (Ρίτσα). 

Η ζωγράφος Ρίτσα γεννημένη στη Σαλαμίνα, ακολούθησε τον δρόμο της ζωγραφικής αφού πρώτα μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους και επώνυμους Καθηγητές. Τίμησε με την τέχνη της τη Σαλαμίνα καθώς περισσότερα από 350 έργα της κοσμούν παγκοσμίως συλλογές και δημόσιους οργανισμούς. Άλλωστε η κυρία Ρίτσα Ανδριανού Παπαϊσιδώρου είναι μεταξύ άλλων και ιδρυτικό μέλος του Εικαστικού Συλλόγου Σαλαμίνας, Εικαστική Εκπρόσωπος της ΙΙΝΕ500, υπήρξε μέλος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, Επίσης μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ) του συλλόγου ΑΠΕΛΗΣ Γεν. Γραμματεύς της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης (ΦΩΣ ΑΝΕΣΠΕΡΩΝ), ενώ είναι ενεργό μέλος σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα του νησιού στο οποίο γεννήθηκε και αγάπησε.

Ο κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με την επίσκεψη αυτή ήθελε να τιμήσει την καταξιωμένη ζωγράφο που δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού και του πνεύματος, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση του προς την δραστηριότητα της στον χώρο του πολιτισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ενημερώθηκε για την πορεία της ασθενούς και περιηγήθηκε από την Διευθύντρια του Κέντρου κυρία Φοίβη Στριμενοπούλου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Πρόκειται ομολογουμένως για μια υπερσύχρονη μονάδα αποκατάστασης κίνησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών και σε Περιφερειακό επίπεδο. Είναι άξιο να λεχθεί πως η ζωγράφος Ρίτσα Ανδριανού, ούτε κατά την διάρκεια της νοσηλείας της σταμάτησε να παράγει πολιτισμό, καθώς συνεχίζει να ζωγραφίζει με μια γιγαντιαία προσπάθεια...και με την βοήθεια και συμπαράσταση του Μεσογειακού Κέντρου Αποκατάστασης που της έχει μετατρέψει ειδικά για το σκοπό αυτό έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μετατράπηκε σε ατελιέ.

Μάλιστα η γνωστή ζωγράφος αφού ευχαρίστησε φανερά συγκινημένη τον κ. Χατζηπέρο, του επιφύλασσε και μια έκπληξη. Στο νέο της ατελιέ μέσα στο κέντρο αποκατάστασης, του επέδειξε και έναν πίνακα ζωγραφικής που η καλλιτέχνης έχει ξεκινήσει να φιλοτεχνεί, που απεικονίζει το αντιτορπιλικό «Βέλος» όπως βρίσκεται σήμερα δεμένο στον προβλήτα του Άλσους Ναυτικής παράδοσης στο Τροκαντερό του Παλαιού Φαλήρου, όπου λειτουργεί σήμερα ως Μουσείο αντιδικτατορικού αγώνα. Είναι γνωστό πως ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, υπήρξε ένας εκ των ανδρών που στάθηκε ως Αξιωματικός του Πολεμικού μας Ναυτικού στο πλευρό του Κυβερνήτη Νίκου Παπά που στράφηκε κατά της χούντας. Ο κ. Χατζηπέρος εντυπωσιασμένος από τον πίνακα ζήτησε από την ζωγράφο το έργο της αυτό να αποτελέσει το εξώφυλλο του υπό έκδοση βιβλίου του που θα φέρει ως τίτλο «Στην σκιά του Ποσειδώνα».