Ένας 37χρονος, έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, επιχείρησε να εξαπατήσει 50χρονο, ο οποίος μένει στην Φλώρινα, προκειμένου να του αποσπάσει το ποσό των 1.600 ευρώ επικαλούμενος επικείμενο «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων.

Συνεργούς στην απάτη είχε έναν 30χρονο, επίσης έγκλειστο, και δύο γυναίκες, ηλικίας 19 και 29 ετών.

Ο 37χρονος, προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο, ζήτησε τηλεφωνικά από το υποψήφιο «θύμα» να καταθέσει μέσω ταχυδρομικής επιταγής το ποσό των 1.600 ευρώ σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Λάρισα, για να διασφαλίσει δήθεν τις τραπεζικές του καταθέσεις. Ωστόσο, ο 50χρονος που αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο περί απάτης κατέθεσε ένα ευτελές χρηματικό ποσό αντί του συμφωνηθέντος και ταυτόχρονα ενημέρωσε την Αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, εξιχνίασε την υπόθεση και συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες για απόπειρα απάτης, ενώ επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα σε βάρος των δυο έγκλειστων στις φυλακές.

Οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας χθες το μεσημέρι, όταν προσήλθαν στο προαναφερόμενο ταχυδρομικό υποκατάστημα, προκειμένου να παραλάβουν το χρηματικό ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθείσες θα έστελναν τα χρήματα στον 30χρονο, συγκρατούμενο του 37χρονου, κρατώντας ως αμοιβή το ποσό των 100 ευρώ. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα στοιχεία του παθόντα και του 30χρονου συνεργού τους, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.