Στην κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης των Δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία και τους δύο νεκρούς.

Η απόφαση αυτή είναι αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τους συγκεκριμένους δήμους, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στους δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Χαϊδαρίου.

 Καθώς είχαν ήδη παρέλθει δύο 24ωρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η Περιφέρεια Αττικής έσπευσε να λάβει τη σχετική απόφαση προκειμένου να δρομολογηθούν αμέσως όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο, ενέργειες, αναφέρει η Περιφέρεια.

Υπενθυνίζεται ότι δύο νεκρούς και αμέτρητες καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες άφησε στο πέρασμά του το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το περασμένο διήμερο την Περιφέρεια Αττικής. Ένας 40χρονος εγκλωβίστηκε στο ΙΧ στο Μενίδι και προσπαθώντας να σώσει την μητέρα του από τα ορμητικά νερά πέθανε.

Τραγικός ήταν ο επίλογος και στην υπόθεση της γυναίκας, που αγνοείτο από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, όταν το αυτοκίνητό της, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο Καματερό. Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή τελικά στον Πειραιά.

Νωρίτερα το πρωί, περαστικοί από την Φρεαττύδα του Πειραιά είδαν στην πλαζ Παρασκευά την σορό μίας νεκρής γυναίκας. Το κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε περισσότερες από 3.000 κλήσεις κυρίως για απανλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις.

SOS εκπέμπει η Ύδρα

Έκκληση στην Πολιτεία για άμεση συμπαράσταση αφενός στους πληγέντες από την θεομηνία και αφετέρου στον δήμο, με οικονομική βοήθεια, κάνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

Από χθες το πρωί, ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, είμαστε στο πόδι. Σήμερα είδαμε τις ζημιές που έχουν γίνει και προσπαθούμε να τις εκτιμήσουμε, μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας Αττικής. Έχουν πληγεί σοβαρά, τόνισε, τουλάχιστον είκοσι καταστήματα, ενώ σε δέκα σπίτια έχει καταστραφεί η οικοσκευή σε σημείο κάποιοι να μην έχουν που να μείνουν. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι υποδομές της πόλης, πρόσθεσε, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και το λιμάνι που μπαζώθηκε από τα χώματα που κατέβασαν τα νερά, ενώ υπάρχει και καθίζηση.

Ο κ. Κουκουδάκης, είπε ότι η θεομηνία ήταν πρωτοφανής και ούτε οι γηραιότεροι κάτοικοι του νησιού θυμούνται κάποια ανάλογης έντασης, ενώ, τέλος, αναφέρθηκε στον εθελοντισμό που αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστεί αυτή η θεομηνία και τα όσα επέφερε.