Απίστευτες καταιγίδες σάρωσαν, τις τελευταίες ώρες, την Κρήτη. Τα φαινόμενα που ήταν κατά τόπους σφοδρά -ειδικά στο Ηράκλειο και τα βόρεια παράλια έβρεχε για πάνω από 4 ώρες- είναι τόσο σπάνια για την εποχή που πολλοί μιλούν για αλλαγή κλίματος.

Η ποσότητη του νερού που έπεσε δεν έπεσε καμία νύχτα ή μέρα των τελευταίων χειμώνων....

Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων στη συμβολή της με τη Μελετίου Μεταξάκη, έχει απομακρυνθεί φρεάτιο λόγω του όγκου των υδάτων όπως επίσης και στη συμβολή των οδών Βάρνης και Θερίσου στο Ηράκλειο. Επίσης στην οδό Διονυσίου Φραγκιαδάκη, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς τμήμα του δρόμου, σύμφωνα με τις αρχές, έχει 'φύγει' με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται νωρίτερα με μεγάλη δυσκολία.

Παράλληλα, πολύ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε περίπτερο επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων από τα ορμητικά νερά.

Τα σκουπίδια πλημμύρισαν τους δρόμους σε αρκετά σημεία λόγω...ανατροπής των κάδων απορριμμάτων.Ακόμη, τμήμα από μαντρότοιχο που δεν πληρούσε, ούτως ή άλλως τις σχετικές προϋποθέσεις, αποκολλήθηκε κι έπεσε στο οδόστρωμα, στο τμήμα του δρόμου από το Σκαλάνι προς το Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σοβαρά προβλήματα με απανωτές διακοπές ρεύματος είχαμε σε πολλές περιοχές τόσο εντός του Ηρακλείου όσο και στα γειτονικά χωριά. Από χθες βράδυ χωρίς ρεύμα είναι πολλές κατοικίες και καταστήματα στην Αγία Αικατερίνη ενώ ολιγόλεπτες διακοπές είχαμε τη νύχτα στις Αρχάνες, τα Πεζά, το Καστέλλι Πεδιάδος, την περιοχή Κορώνη Μαγαρά, στον Κατσαμπά και το Βενιζέλειο. Οι υπέυθυνοι του δικτύου διανομής της ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι οι όποιες ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι το μεσημέρι...

Πλημμυρισμένα σπίτια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν πλημμυρίσει αρκετά σπίτια και καταστήματα σε διάφορες περιοχές εντός κι εκτός Ηρακλείου, ενώ η Πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός.

Παράλληλα πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε...λίμνες!

Πηγή: cretalive.gr
TAGS